Naturlera 2 dagar + glasering

  • 2 650 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

UPPLÄGG

Under denna kurs fokuserar vi på naturlera från Norrbottenskusten. Söndagen den 26/5 börjar med att samlas i vår verkstad i Rosvik för att sedan ge oss iväg till en närbelägen plats för att hitta lergodslera som vi kan gräva upp och använda. Under eftermiddagen bearbetar vi leran utanför och i vår verkstad så att den är färdig att skapa med under kommande träff. Vi skapar även några enklare föremål i stengodslera som vi kan dekorera med engobe från naturleran under kommande träff.  

Söndagen den 2/6 spenderar vi i verkstan och vi börjar med att fortsätta bearbetningen av leran så att den blir bra att använda. Vi spenderar sedan resten av dagen med att prova på olika keramiska tekniker som tumning, kavling och drejning.

De alster som vi skapar och vill spara skröjbränner vi och den 11/6 träffas vi för glasering (om man vill glasera).

FÖRKUNSKAPER & FÖRBEREDELSER

Inga förkunskaper krävs för att vara med. Det är viktigt att ta lämpliga skor och oömma kläder för att vistas ute i naturen. Du behöver även kunna transportera dig med bil från vår verkstad (vi samåker naturligtvis i den mån möjligt) och känna att du orkar promenera en bit i skogsmark.  

LUNCH & FIKA

Vi äter lunch tillsammans båda söndagarna och när man vill ta en paus så finns det kaffe och te. Vi anpassar lunchen så att det finns något för alla så meddela matpreferenser och allergier till oss i förväg. 

ANMÄLAN OCH KURSAVKIFT

Du anmäler dig till kursen genom att gå vidare med detta köp. Betalning sker via Swish i svenska kronor. Läs mer om allmänna vilkor och ångerrätt under köpvillkor. 

Om kursen är fullbokad kan du skicka ett mail till [email protected] om du vill stå på kö vid eventuella återbud.

PRAKTISK INFORMATION 

Kursen hålls i vår keramikverkstad som ligger lantligt till på Mejerivägen 8 i Rosvik. Om du kommer med bil kan du parkera framför byggnaden eller på gårdsplanen mitt emot. Parkeringen på gaveln hör till lägenheten på andra våningen så den lämnar vi fri. Ta med ett egen förkläde eller låna av oss.