Helgkurs drejning - Magiska muggar 14-15 september

  • 2 850 kr
finns i lager/ platser kvar
Dela
Lagersaldo: 7

UPPLÄGG

Många av oss har en "favvomugg" som ligger något närmare hjärtat än alla vi har att välja bland, och just eftersom muggen är ett så kärt objekt för många så har vi vikt en hel helg åt magiska muggar. Vi utforskar vad som gör en mugg god att dricka ur, vad som gör den skön att hålla i handen och tittar på vilka former och storlekar som vi tilltalas av rent estetiskt. Ta gärna med din  "favvomugg" så att vi kan titta på vad det är som gör just den speciell!

Drejtekniskt är muggen en bra startpunkt för dig som inte drejat tidigare men muggen kan även utmana dig som har drejvana. Vi börjar med att gå igenom drejningens grunder som centrering, öppning och lyft och arbetar sedan vidare med hur man kan planera och styra över den form man vill åstadkomma. Om man har mer drejvana är muggen idealisk för att träna på repetitionsdrejning (att dreja flera likadana muggar) och att dreja på klös. Under kursen går vi även igenom beskickning, tekniker för att göra och montera hänklar och några olika dekorationstekniker.

TID OCH PLATS 

Kursen hålls i vår keramikverkstad som ligger lantligt till på Mejerivägen 8 i Rosvik. Lördag 14/9 och söndag 15/9 mellan 9-16. Glaseringsträff  25/9 17-20.

MATERIAL 

Under kursen använder vi oss av stengodslera med 25% chamotte 0.2 mm. I vår verkstad har vi en vitbrännande lera, en linfärgad lera med järnprickar och en mörkgrå lera som man kan välja mellan. Våra olika glasyrer samspelar vackert men på olika sätt med dessa leror. I kursavgiften ingår material (lera och glasyr) för att färdigställa upp till 8 muggar under kursen. 

LUNCH & FIKA

Vi äter lunch tillsammans både lördag och söndag och när man vill ta en paus så finns det fri tillgång till kaffe och te. Vi anpassar lunchen så att det finns något för alla så meddela matpreferenser och allergier till oss i förväg. 

ANMÄLAN OCH KURSAVKIFT

Du anmäler dig till kursen genom att gå vidare med detta köp. Betalning sker via Swish eller faktura i svenska kronor. Läs mer om allmänna vilkor och ångerrätt under köpvillkor. 

Om kursen är fullbokad kan du skicka ett mail till [email protected] om du vill stå på kö vid eventuella återbud.

PRAKTISK INFORMATION 

Kursen hålls i vår keramikverkstad som ligger lantligt till på Mejerivägen 8 i Rosvik. Om du kommer med bil kan du parkera framför byggnaden eller på gårdsplanen mitt emot. Parkeringen på gaveln hör till lägenheten på andra våningen så den lämnar vi fri. Ta med ett egen förkläde eller låna av oss.

Meddela ev. allergier eller matpreferenser.